به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از شهروندان گفت: با وجود اينکه نرخ کرايه مشخص شده است ولي برخي رانندگان به بهانه هاي مختلف از جمله تورم ، استهلاک خودرو، نداشتن پول خرد کرايه بيشتري از مشتري مي گيرند.وي گفت: وقتي که از راننده بقيه پولمان را طلب مي کنيم مي گويد پول خرد ندارم و مثلاٌ مسير 400 توماني را 500 تومان مي گيرد، که اين موضوع در مسير ترمينال فارسان به سمت فلکه انقلاب شهرکرد مثال زدني است.يکي ديگر از شهروندان گفت: متاسفانه برخي از رانندگان تاکسي کرايه را خودسرانه افزايش داده اند، برخي از رانندگان تاکسي هم هر نرخي که بخواهند را از مسافران مي گيرند و در صورتي که مسافر اعتراض مي کند مي گويند چرا در مقابل گراني مرغ و ديگر اجناس اعتراض نمي کنيد.البته در اين ميان رانندگان اتوبوس هاي واحد هم از اين مسئله مستثني نمي شوند که شهروندي کفت: اتوبوس هاي مسير حافظ و همچنين گودال چشمه به جاي گرفتن 100 تومان 150 تومان دريافت مي کنند و به اعتراض مردم اعتنايي ندارند.
شهروندان بارها با صحنههايي روبرو بودهاند که شهروندي به کرايهي نابحق اعتراض کرده و رانندهي تاکسي با قيافهاي حق به جانب با وي بر خورد کرده است. اين موضوع حتماٌ براي بسياري از شهروندان نيز رخ داده و غيرقابل انکار است.
عدم نظارت صحيح تاکسيراني باعث شده تا نرخ کرايهها با ميزان مصوب تفاوت بسياري داشته باشد و هرگاه افزايش قيمتي صورت گرفته رانندگان با رند کردن مبلغ کرايهها آنرا چند درصد از ميزان واقعي افزايش دادهاند.
جواب رانندگان تاکسي اين قضيه:
يکي از رانندگان تاکسي به خبرنگار ما گفت: در هنگام افزايش کرايه تاکسي ها، مسئولان با آگاهي از عدم وجود پول خرد، نرخ هاي جديد را مصوب کردند،پول خرد معضلي است که همه رانندگان با آن روبه رو هستند و چون سکه هميشه در دسترس مردم نيست ما هم الزاماٌ آن را رند مي کنيم و خواستار افزايش نرخ کرايه هاي تاکسي با توجه به تورم روز و وضعيت اقتصادي جامعه هستيم.
يکي ديگر از رانندگان تاکسي اظهار داشت: بالا بردن نرخ کرايه ها مشکل رانندگان را حل نمي کند، واقعيت اين است که در اين دو مقطع زماني که افزايش نرخ کرايه ها را شاهد بوديم هنوز درآمد بدست آمده از اين افزايش نرخ کرايه نتوانسته است هزينه هاي ناشي از افزايش نرخ سوخت و استهلاک خودرو را تأمين کند، از طرف ديگر به دليل رعايت نشدن حريم صنفي رانندگان تاکسي توسط مسافرکش هاي شخصي که آزادانه در سطح شهر اقدام به حمل مسافر مي کنند و با توجه به درآمد رانندگان تاکسي درون شهري، متأسفانه اغلب رانندگان تاکسي زير خط فقر زندگي مي کنند.
ديگري گفت: هزينه ها بالاست و کفاف زندگي را نمي دهد 50 يا 100 تومان افزايش براي مسيرهاي داخل شهري واقعا عادلانه نيست و کرايه تاکسي با خدمات و هزينههاي تاکسيرانان تناسب ندارد.
مسئولان نيز در برابر اين مشکل مي گويند که با متخلفان به صورت جدي برخورد خواهند کرد ولي اين سوال مطرح است که آيا نظارتي بر نرخ تاکسي ها نيست که آنها هر قيمتي که مي خواهند دريافت مي کنند؟
اميدواريم مسئولين مربوطه فکري براي حل اين وضع بکنند و براي هميشه جدال بين راننده و مسافر را برطرف کنند.
منبع:منطقه آزاد